Gooslander Dark Roast Coffee
Gooslander kaffe består av en internationell blandning kaffebönor som ger ett kraftfullt, komplext och mustigt kaffe. Blandningen består av högkvalitativa arabicabönor från fyra länder, Brasilien, Colombia, Indonesien och Guatemala. Kaffet är BAR-blandat, vilket betyder att man rostar varje bönsort för sig och blandar kaffet efteråt. Detta görs för att få fram varje bönas unika karaktär.
Förpackningen innehåller 250 g och produceras för vår räkning av Bergstrands kafferosteri i Göteborg.
Rostningsgrad 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Fyllighet 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Syrlighet 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gooslanders kaffebönor kommer från Brasilien, Colombia, Indonesien och Guatemala.
BRASILIEN
Kaffet i Brasilien odlas på låg höjd och kaffebönans smak som är lätt och frisk har präglats av variationen mellan torra och regniga perioder med inte alltför mycket sol. Bönan används som bas i många kaffesorter för att få fram en viss karaktär och smak.
COLOMBIA
Kaffet i Colombia växer på Andernas sluttningar på 1500 meters höjd vilket gör att bären mognar långsamt. De växer dessutom ofta i skuggan av banan- och gummiträd i röd vulkanjord vilket medför att bönan får en mild och fyllig smak av frukt med en något fruktig eftersmak.
GUATEMALA
Kaffet i Guatemala växer även det på 1500 meters höjd men i vulkansand och detta resulterar i att kaffet får en len, rund smak med syrlighet och kryddig ton.
INDONESIEN
Kaffet i Indonesien växer i en jordmån som består av vulkanisk aska. Detta i kombination med det tropiska klimatet gör att bönan får en intensiv smak som är kryddig och något rökig med en ton av choklad.